Zadnje teme | » Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - ZagrebPet Sep 27, 2019 12:10 pm od Duje Ostojić » RinoplastikaSre Jun 27, 2018 8:27 pm od Papaoutai :3 » rinoplastikaSub Maj 12, 2018 6:07 pm od penth90 » Podizanje i smanjenje grudiPon Mar 12, 2018 2:04 pm od LeptiricSarenic » Transplatacija kosePon Feb 26, 2018 1:11 pm od kovacevic igor » Korekcija grudi, nosa i pupkaUto Jan 16, 2018 7:11 am od Duje Ostojić » Korekcija grudi, nosa i pupkaNed Jan 14, 2018 12:23 am od Andreich » Zatezanje lica Pet Jan 12, 2018 12:25 pm od SuperGirl » Povećanje volumena usnica injekcijskom tehnikom pomoću različitih implantataSub Nov 25, 2017 12:44 pm od Je_ci_li |
PF |
|
Baner B2 |
|
Baner C1 |
|
Baner C3 |
|
|
|
Povecanje grudi,dojke, silikonske grudi, plasticna operacija, plasticna hirurgija, operacija nosa, rinoplastika, korekcija usi, plastic surgeon,breast implants, silikonske implante, face lifting, fileri, delimo iskustva, forum plasticne operacije, forum grudi, forum silikone, liposukcija, Uvećanje grudi, udgradnja silikona, forum plasticna hirurgija, forum mamoplastika, Povećanje grudi - implantati, zgolemuvanje gradi, Silikoni grudi, estetska hirurgija, plasticna hirurgija, silikoni iskustva, trudnoca nakon silikona, trudnoca nakon povecanje grudi, silikone, fileri, plasticna operacija grudi, uvecanje grudi, forum estetska hirurgija, forum povecanje grudi, forum uvecanje grudi, forum operacija nosa, operacija usiju, dojenje sa silikonama, silikoni iskustva, silikoni grudi iskustva, forum operacija usiju, dr. Sinisa Kojic, dr. Duje Ostojic, dr. Igor Maljkovic, dr. Igor Smiljanic, dr. Mica Djuricic, dr. Kojic estetski hirurg, dr. Ostojic estetski hirurg, dr. Maljkovic estetski hirurg, estetski hirurzi iskustva, operacija nosa, povecanje usana, korekcija nadlaktice, korekcija oziljka, silikonske implante, najbolji plasticni hirurg, plasticne operacije pre i posle, just plastic surgeon, justplasticsurgeon, forum just plastic surgeon, forum breast implants, fice lifting, rinoplastika, mamoplastika, otoplastika, forum za sve plasticne operacije, poliuretanski implanti, forum estetska hirurgija, forum plasticna i estetska hirurgija, estetska kirurgija, plasticna kirurgija, plasticna hirurgija srbija, plasticna hirurgija hrvatska, plasticna hirurgija makedonija, plasticna hirurgija crna gora, plasticna hirurgija slovenija, plasticna hirurgija bosna, plasticna hirurgija balkan
|
|
| Rinoplastika | |
|
+109Zeljko75 Christinee7 jekka KristinaZoja emili17 bo88gdan Papaoutai :3 aamrvica pinakolada89 missm beca zoey_s Caty Lence CVRCAK frehabeha ImeldaM Katarina S kleopatra Marijatasic lisica666 pariz Umetnicka Dusa smokvica jahac apokalipse mirkinho Queen maleficent_11 tarantula lady.d ninnchya Someone Magnolie dudaz kjarax Paula7 lalegator Lagmar Lunchi Tia1102 titty Cyrano Sersei mirjanakraljica ady- lolalita Snezana_i_7_patuljaka Frida Dangie anna :) nedes beautyme irenicalubenica Hellenaa milenica1 aaaaaa joanna77 amalteja lorelai matemate Lena31 ikica89 makacha ljubisina MZH korekcija ensnmc leptiric elena.petrovska macasbg Alexis139 nikky tammmy milan1111 Simun aspireone buducalepotica estetic ve1112 Andji92 mimica15 suzzy alkapone1 ketrin blondyna dasha sewendy barabi sathena misstony Mica tini35 tica lili marlen zita zokica73 Zvezdica... riodejeneiro Elizabeth Hurley tanjagarovic Maconi CocoNoir munjica SarraFR buba Ikser njanjaaa petrija SuperGirl 113 posters | |
Autor | Poruka |
---|
SuperGirl 24/7 ovde :)
| Naslov: Rinoplastika Čet Okt 11, 2012 7:58 pm | |
| Korekciji nosa se pristupa iz nekoliko razloga. Oni mogu biti estetske prirode ili funkcionalne prirode. Mogu se ispraviti, optičke upadljivosti, kao npr. grbavi nos, zaobljeni vrh nosa ili distorzija nosnih pregrada, a cilj je da se promeni oblik nosa kako bi se uspostavila ravnoteža proporcija između nosa, brade i čela. Estetska ili plastična korekcija nosa je u principu moguća tek po završetku procesa rasta, znači nakon 17. godine života.
Kako se izvodi korekcija nosa?
Nevidljivim rezovima se s unutrašnje strane nosa finim hirurškim radom pripremaju nozdrve i koštana konstrukcija, pa im se u skladu s Vašim željama menja oblik i veličina. Nakon operacije u "zatvorenoj tehnici" ožiljci ni u jednom slučaju nisu vidljivi. Ispravljanje nosa, na primer grbavosti nosa, se postiže uklanjanjem i presađivanjem suvišnih košćica i nozdrva. Koža nosa se podiže sa hrskavičastog i koštanog nosnog skeleta, koriguje se milimetarskom preciznošću i precizno fiksira najfinijim šavovima. Ostaju samo neprimetni, nevidljivi mali ožiljci. Ponekad su mali rezovi na koži lica (npr. u predelu obrva ili podloge nosa) neophodni, ali i u tom slučaju ostaju samo neprimetni ožiljci. Šta se događa pre korekcije nosa?
Tokom detaljnog razgovora sa hirurgom bićete informisani o tome koji su dodatni zahvati za Vas pogodni i koji se mogu kombinovati sa korekcijom nosa. U zavisnosti od veličine operacije, ona traje od 1 do 3 sata. Ako se korekcija vrši samo na vrhu nosa, npr. u slučaju zatupastog, špicastog, predugog ili visećeg nosa, zahvat se vrši ambulantno uz lokalnu anesteziju. Zahvat je prijatnije izvesti uz delimičnu anesteziju, ali tada se 6 sati pre operacije ne sme ni jesti niti piti. Ako se koriguje celokupan nos, znači i kostur nosa (npr. kod surlastog nosa, krivog nosa ili nosa u obliku sedla, itd.), zahvat se vrši pod opštom anestezijom, uz stacionarni boravak do narednog dana. Što se događa posle korekcije nosa?
Posle zahvata, na nos se postavlja kalup za fiksiranje koštanog skeleta nosa. Najpre dolazi do oticanja i do krvlju podlivenih kapaka. Ako je vršena samo korekcija vrha nosa, pacijent oko 4 dana nosi plastični kalup ili gips. Krajnju formu nos dobija tek 6 do 12 meseci nakon operacije, a rezultati su uglavnom vrlo dobri. Disanje kroz nos može biti otežano od 6 do 8 nedelja. Korisno je da se nakon operacije stavljaju hladne obloge na okolne delove kože lica (npr. oko očiju) kako bi oticanje bilo što slabije. Nakon operacije glavu treba držati visoko, jer se time ubrzava proces smanjivanja otoka. Smanjena osetljivost nosa na dodir se isto tako vraća nakon nekoliko meseci. Koji su rezultati korekcije nosa?
Garancija za planirani izgled nosa vam ne može niko dati, pogotovo ako su već ranije obavljani zahvati na nosu. Kod velikih korekcija nosa neophodno je izvesti nekoliko zahvata kako bi se ostvario dobar rezultat. Smetnje disanja kroz nos ne mogu biti uvek kompletno savladane, naročito ako se radi o otečenim sluznicama koje su uzrokovane alergijskim reakcijama. Ponekad je neophodno nakon 6 do 12 meseci izvršiti još jednu manju korekciju koja se najčešće odnosi na sam vrh nosa. Koji su rizici korekcije nosa?
Kao i kod svakog zahvata postoje specifični rizici, o kojima vas vaš hirurg mora informisati tokom propremnog razgovora za operaciju. Trajanje operacije: 1 - 3 sata
| |
| | | SuperGirl 24/7 ovde :)
| Naslov: Re: Rinoplastika Čet Okt 11, 2012 10:21 pm | |
| | |
| | | petrija Registrirani korisnik
| Naslov: Re: Rinoplastika Pet Nov 30, 2012 11:46 am | |
| Da li mi mozete dati savet kod koga, u Beogradu, da odem na pregled za korekciju nosa? | |
| | | njanjaaa Elitni clan
| Naslov: Re: Rinoplastika Pet Nov 30, 2012 11:48 am | |
| Ja cam cula da svi hvale nekog dr.sa VMA,ne znam tacno kako se zove. Nisam sigurna da li je nacelnik. | |
| Naslov: Re: Rinoplastika Pet Nov 30, 2012 11:57 am | |
| Iskreno ne bih isla na VMA, ako moze kod nekog u privatnoj klinici. | |
| | | SuperGirl 24/7 ovde :)
| Naslov: Re: Rinoplastika Pet Nov 30, 2012 2:33 pm | |
| Ja kao doktora mogu da ti preporucim dr. Kojica, ali ne znam direkno za operacije nosa... | |
| | | Ikser Clan porodice
Posts : 275 Join date : 08.11.2012 Age : 45 Location : Frankfurt,DE
| Naslov: Re: Rinoplastika Pet Nov 30, 2012 6:22 pm | |
| Ja sam radila nos, s tim što nije bila upiatanju kost vec samo meko tkivo.....takodje mi je radio doktor koji mi je uradio i grudi | |
| Naslov: Re: Rinoplastika Pon Dec 03, 2012 2:11 pm | |
| Bila sam na pregledu u ST medica, ne znam kako se zvao Dr koji me je pregledao ali mi se pristup i ideja o nacinu intervencije nisu svideli. Gde dalje da idem? | |
| Naslov: Re: Rinoplastika Pon Dec 03, 2012 2:15 pm | |
| Sara R gde radi tvoja Dr? | |
| | | buba VIP
| Naslov: Re: Rinoplastika Uto Dec 04, 2012 12:38 pm | |
| videla sam par radova dr.Kojica i meni se dopadaju.
mnogi su preporucivali i onog dr.Hadzica. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rinoplastika | |
| |
| | | | Rinoplastika | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |