Zadnje teme | » Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - ZagrebPet Sep 27, 2019 12:10 pm od Duje Ostojić » RinoplastikaSre Jun 27, 2018 8:27 pm od Papaoutai :3 » rinoplastikaSub Maj 12, 2018 6:07 pm od penth90 » Podizanje i smanjenje grudiPon Mar 12, 2018 2:04 pm od LeptiricSarenic » Transplatacija kosePon Feb 26, 2018 1:11 pm od kovacevic igor » Korekcija grudi, nosa i pupkaUto Jan 16, 2018 7:11 am od Duje Ostojić » Korekcija grudi, nosa i pupkaNed Jan 14, 2018 12:23 am od Andreich » Zatezanje lica Pet Jan 12, 2018 12:25 pm od SuperGirl » Povećanje volumena usnica injekcijskom tehnikom pomoću različitih implantataSub Nov 25, 2017 12:44 pm od Je_ci_li |
PF |
|
Baner B2 |
|
Baner C1 |
|
Baner C3 |
|
|
|
Povecanje grudi,dojke, silikonske grudi, plasticna operacija, plasticna hirurgija, operacija nosa, rinoplastika, korekcija usi, plastic surgeon,breast implants, silikonske implante, face lifting, fileri, delimo iskustva, forum plasticne operacije, forum grudi, forum silikone, liposukcija, Uvećanje grudi, udgradnja silikona, forum plasticna hirurgija, forum mamoplastika, Povećanje grudi - implantati, zgolemuvanje gradi, Silikoni grudi, estetska hirurgija, plasticna hirurgija, silikoni iskustva, trudnoca nakon silikona, trudnoca nakon povecanje grudi, silikone, fileri, plasticna operacija grudi, uvecanje grudi, forum estetska hirurgija, forum povecanje grudi, forum uvecanje grudi, forum operacija nosa, operacija usiju, dojenje sa silikonama, silikoni iskustva, silikoni grudi iskustva, forum operacija usiju, dr. Sinisa Kojic, dr. Duje Ostojic, dr. Igor Maljkovic, dr. Igor Smiljanic, dr. Mica Djuricic, dr. Kojic estetski hirurg, dr. Ostojic estetski hirurg, dr. Maljkovic estetski hirurg, estetski hirurzi iskustva, operacija nosa, povecanje usana, korekcija nadlaktice, korekcija oziljka, silikonske implante, najbolji plasticni hirurg, plasticne operacije pre i posle, just plastic surgeon, justplasticsurgeon, forum just plastic surgeon, forum breast implants, fice lifting, rinoplastika, mamoplastika, otoplastika, forum za sve plasticne operacije, poliuretanski implanti, forum estetska hirurgija, forum plasticna i estetska hirurgija, estetska kirurgija, plasticna kirurgija, plasticna hirurgija srbija, plasticna hirurgija hrvatska, plasticna hirurgija makedonija, plasticna hirurgija crna gora, plasticna hirurgija slovenija, plasticna hirurgija bosna, plasticna hirurgija balkan
|
|
| Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb | |
|
+30Beki antonios2301 andrea-ri1 magic.world Lala112 Leonarda Zejna SuperGirl Bokolino tanja5 SuzanaP Bijouxich honey1506 LauraMaura Asuna neodlučna sada Hajdi.gg zaza123 ImeldaM ananas92 Aniram aamrvica Marijatasic olgi Iva kleopatra Elica Duje Ostojić Lence 34 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Lence Registrirani korisnik
| Naslov: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Ned Apr 09, 2017 1:30 pm | |
| Postovani Dr Ostojiću, Operisala bih nos i dugo već razmišljam na tu temu ali se bojim ishoda verovatno kao i većina. Imala bih par pitanja, ukoliko bi imali vremena da odgovorite bila bih Vam jako zahvalna. Naime, imam vrlo uzano lice, samim tim i nos, malu grbicu na njemu, ali ono sto me vise muci je neizdefinisan vrh nosa, nekako je cudan, iz zablje perspektive nema vrh vec je nekako blago cetvrtast sa tim da na desnoj strani imam i zalepljenu neku "kuglicu" koja stoji tu od kad znam za sebe i pravi blagu brazdu na anfas slikama. Ugao izmedju gornje use i kolumele iz profila je čini mi se dobar, možda čak i previše podignut za moj ukus. Ne znam koliko sam Vam uspela objasniti problematiku... Da li mi preporučujete otvorenu ili zatvorenu rinoplastiku?Inace sam iz Beograda pa bi mi značilo i ukoliko se odlučim za operaciju koliko bih trebala uzeti odmora obzirom da radim u zdravstvenoj struci takodje i imamo mogućnost samo 2x10 dana godišnje. Najlepše Vam hvala unapred. Srdačan pozdrav | |
| | | Duje Ostojić Senior Elitni clan
Posts : 563 Join date : 06.11.2013 Age : 62 Location : Zagreb, Croatia
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Pon Apr 10, 2017 11:48 am | |
| Poštovana Lence,
ako imate tanku kožu na vršku nosa, Vi ste odličan kandidat za “otvorenu“ tehniku. Ja sam se potpuno konvertirao sa zatvorene na otvorenu tehniku u zadnjih godinu i pol dana, jer daje puno bolju preglednost, preciznost u radu, dugotrajnost rezultata, a pacijenti su mi zadovoljniji sa rezultatima. Ožiljak na kolumeli je potpuno nevidljiv nakon nekoliko mjeseci. Cilj operacije kod Vas je uklanjanje grbe, te korekcija buloznog i asimetričnog vrška nosa (to su asimetrije alarnih hrskavica vrška nosa), a to se daleko najbolje postiže otvorenom tehnikom. Danas je vrlo moderno i korisno nositi male flastere (“taping“) nakon skidanja vanjskog kalupa oko mjesec dana. Oporavak je individualan. Modrice i otekline mogu biti najizraženije 2-4 dana nakon operacije, a obično traju 10-14 dana. Dakle, 10 dana je sasvim dovoljno da se vratite na posao. Rezultat rinoplastike je definitivan nakon 10-12 mjeseci. Nadam se da sam odgovorio na sva Vaša pitanja. Lijepi pozdrav. Duje Ostojić | |
| | | Elica Registrirani korisnik
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Uto Apr 11, 2017 9:20 pm | |
| Postovani doktore! Eto mene opet! Prije 2 mjeseca dali ste mi puno odlicnih savjeta i puno ste mi pomogli te se Vam radi toga jos jednom srdacno zahvaljujem!!! Prije 1.5 mj radila sam reoperaciju grudi radi kapsularne kontrakture u jednoj dojci. Hvala Bogu sve je dobro proslo i oporavak je prosao puno bezbolnije nego prvi put. Stavljeni su mi novi implantati i to okrugli poliuretanski Polytech (80ml veceg volumena od prijasnjih implantanata).Obe dojke super izgledaju, oteklina je splasnila i pocele su lijepo omeksati. Medjutim nesto me brine.. Molim Vas za svjet! Prije nekih 2 tjena ( 1 mj od operacije), uocila sam(kad dignem ruku skroz gore), da mogu opipati ( na dojci gdje je odstranjena kapsula), sa vanjske strane tj od ispod pazduha pa sve do reza ispod dojke, rub implatata. Taj rub implantata je puno meksi i kao da je sama koza na tom mjestu puno tanja nego na drugoj dojci. Na dojci gdje nije bilo kaps.kontra. rub implantata skoro pa da se i ne osjeti i koza kao da je deblja | |
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Uto Apr 11, 2017 9:35 pm | |
| ... (nastavak) ..na toj strani gdje je bila kapsularna tu me i boli( tupa bol), ta ruka sve od pazduha preko ramena pa do sake. Dojka na kojpj je odstranjena kapsula jos malo boli i ponekad probada. Bojim se da se nije ponovila kapsularna kontra.? Molim Vas da mi objasnite..zasto se taj rub na jednoj dojci osjeti a na drugoj ne, te zasto se uopce i osjeti? Kada se najranije poslije operacije moze pojaviti kapsularna kontr.? Jeli bol u ruci povezana sa operacijom? Kada se najranije poslije operacije moze otic na ultrazvuk dojki? Hvala Vam puno i lijep pozdrav!!! | |
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Sre Apr 12, 2017 10:39 am | |
| Poštovana Elice
sigurno se ne radi o kapsularnoj kontrakturi, jer je vrlo rijetka kod poliuretanskih implantata, a posebno je nemoguće da se razvije unutar mjesec dana od operacije. Ako pipate rub implantata na dojki gdje je bila kapsularna kontraktura, a na drugoj ne, to može biti zbog nekoliko razloga, a najvjerojatniji je: kapsula oko implantata vrši jači pritisak na okolno tkivo i posljedično dovodi do smanjenja lokalne cirkulacije, pa dio tkiva atrofira. Zato pretpostavljam da je kod Vas tkivni pokrov tanji na toj dojci, a posebno u bočnim dijelovima, pa zato možete pipati rub implantata. Ako imate povremene mukle bolove, to je potpuno normalno za ovaj dio postoperativnog perioda i može još trajati mjesecima. Dakle, bitno je da su dojke lijepe, a to što pipate rub implantata na jednoj dojci je manje bitno. Nema potrebe za UZV dojki; sačekajte nekoliko mjeseci. Ako je bol u ruci bila i ranije, kad ste imali kapsularnu kontrakturu, onda sadašnja bol u ruci je sigurno povezana sa operacijom i vjerojatno će pomalo prestati. Ako ranije niste imali bol u ruci, a sad ju imate, onda može biti povezana sa operacijom (širi džep nego ranije jer je implantat veći), ali i ne mora (reuma vratne kralješnice, vježbanje u teretani, i slično)... Lijepi pozdrav | |
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Sre Apr 12, 2017 10:55 am | |
| Dragi doktore! Hvala Vam puno sto ste mi odgovorili i u potpunosti me smirili! Odmah mi je lakse! Sad mi je puno lakse i puno sam mirnija! Hvala Vam i sto ste se potrudili ovako detaljno sve mi objasnili! Hvala Vam najljepsa!!! Lijep pozdrav!! | |
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Sre Apr 12, 2017 1:33 pm | |
| Poštovana Elica
nema na čemu. Lijepi pozdrav | |
| | | kleopatra Registrirani korisnik
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Sre Apr 19, 2017 10:13 pm | |
| Poštovani doktore Ostojiću, uradila bih rinoplastiku. Par godina koristila sam droge putem nosa pa me zanima da li mogu imati neke negativne posledice u smislu izgleda nosa nakon operacije? Hvala Vam unapred na odgovoru | |
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Čet Apr 20, 2017 11:18 am | |
| Poštovana Kleopatra,
sve zavisi o tome koliko često ste uzimali kokain. 5 godina nije kratak period vremena. Osnovni problem koji se javlja kod osoba koje često i redovito konzumiraju kokain, kroz dugi niz godina, je perforacija ili defekt nosne pregrade u prednjim dijelovima nosnih šupljina. Ako nema perforacije septuma, i ako više ne konzumirate kokain putem sluznice nosa, onda ne bi smjelo biti nikakvih problema prilikom estetske korekcije nosa. Naravno da podatak o konzumiranju kokaina morate navesti svom kirurgu i anesteziologu. Ako postoji perforacija septuma, sve zavisi kolko je velika. Ako se radi o nekoj maloj perforaciji promjera nekoliko mm, koja je smeštena pri dnu nosnih šupljina, onda također ne bi smjelo biti problema prilikom korekcije vanjskog nosa ili rinoplastike. Ako je perforacija velika (promjer 1 cm i više), tada su rubovi često zadebljani, sluznica vulnerabilna i krvari, na rubovima perforacije se stvaraju kraste koje ometaju normalno disanje na nos; dakle slika kronične infekcije sluznice nosa; u tom slučaju estetska korekcija nosa je vrlo problematična i sve zavisi što Vi želite postići operacijom nosa. Ako se samo radi sužavanje ili skraćenje vrška nosa, onda nema problema. Ako želite kompletnu rinoplastiku; dakle smanjenje ili skraćenje nosa, sužavanje vrška nosa, uklanjanje grbe, ispravljanje krivog nosa ili nešto poput toga, tada je zahvat vrlo otežan, ako ne i nemoguć. Lijepi pozdrav, Duje Ostojić | |
| | | kleopatra Registrirani korisnik
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb Čet Apr 20, 2017 3:41 pm | |
| Dragi doktore najlepše Vam hvala na ovako detaljnom odgovoru. Naime, koristila sam droge oko 5 godina, ali ne svaki dan, tačnije nekim vikendima, ili jednom mesečno- kako kad. Želela bih kompletnu rinoplastiku. Da li se radi provera perforacije pre operacije, pošto zaista ne znam koliko je velika sama? Da li bi mi pomoglo da pre operacije ne koristim droge par meseci? Hvala Vam još jednom | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb | |
| |
| | | | Pitajte doktora - Dr. Duje Ostojić - Zagreb | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |